L O U I E

Aut viam inveniam aut faciam

FITNESSFIGHTEN DAG 30

Publicerad 2012-08-31 15:02:00 i FITNESSFIGHTEN,

Sista dagen, kändes helt underbart att äntligen få vila. Men samtidigt konstigt. På måndag kör jag igång med träningen igen, men innan dess så ska jag festa lite, äta god mat och bara leva i tre dagar. Sedan tar jag tag i det igen.. 
 
Eleni, min goa klasskamrat och jag ska se till att vi inte blir några slappisstudenter. Det är ju väldigt lätt att man sitter och fikar på varje rast mellan föreläsningarna, har massa godis varje dag och helt enkelt göttar lite för mycket. Vi ska se till att vi båda är i våra livs former till nästa sommar och ska hålla stenhårt på vardagarna, även om fredag får bli en liten bulle om det skulle vara så.. Men inte massa äckelfetsockermat, vet ju hur man mår och hur koncentrationen blir.. 
 
 
Mått och bilder kommer så fort jag hittat kamerasladden, än så länge är det lite hemligt! 
 
 
 
 
Puss&kram

28 Augusti

Publicerad 2012-08-28 10:34:00 i FITNESSFIGHTEN,

Åh, haha, jag ska spela fotboll på Heden idag kl 19. Har inte spelat på typ 9 år, men jaja, de är ju bara 7 manna. Eller vadå bara? Jag har ingen kondition.. hahah. Men det ska bli roligt, och laget behövde ju någon så de inte var tvugna att lämna WO (walkover). Är ialla fall sjukt taggad och ska kolla med FF vad de säger om den andra träningen och maten.. 
 
Träningen gick bra, men har ingen ork att göra något i benen. 
 
Idag kommer Hannah hit också en snabbis efter jobbet, det ska bli mysigt. Det var länge sedan vi träffades och hon kan inte komma på lördag tyvärr.. Men jaja, vi får väl se om det blir utgång någon annan dag. Ska iväg nu och köpa lite grejer, ska baka bullar, inte för jag får äta, men det är kul att baka och förr eller senare kommer ju någon på fika så jag kan bjuda på lite =) wie. 

FITNESSFIGHTEN DAG 27

Publicerad 2012-08-27 19:51:00 i FITNESSFIGHTEN,

Känner precis som igår, vill inte gå till gymmet. Men jag ska göra det, snart! Fast nu är klockan mycket, så kanske skiter i det. Fast nej, 30 jävla dagar ska man väl klara! Men åhhhhhhh, jag orkar inte! Vill inte! Men jag går ändå :( Samtidigt fixar William kökstolarna, det blir bra men det är alltid jobbigt när det är från Ikea. Men jaja, åhhhhhhhhh måste träna..
 
 
 
Uppdatering: Det gick bra, jag överlevde. Men det var tungt, eftersom jag inte ville dit. Men de blir bättre imon, eller kanske inte sämre motivation att gå dit ialla fall! 
 
 
 

FITNESSFIGHTEN DAG 26

Publicerad 2012-08-26 16:16:37 i FITNESSFIGHTEN,

Idag känner jag inte alls för att hålla på med Fitnessfighten, vill köpa mat och bara gotta ner mig i soffan, ORKAR inte laga mat, men jag gör det ändå, med hjälp av William. Jag vill inte gå och träna, men jag måste, för det är bara 5 dagar kvar, och jag har gett mig fan på det. Jag är hungrig och vill äta skitmat, men jag gör inte det för.. FITNESSFIGHTEN. Men jag var ju en tjockis, antagligen för att det var så här varje helg, men nu.. är det andra bullar. Trött är jag med.
 
Nu ska jag fortsätta laga mat och sedan ska jag gå och träna, och då uppdaterar jag detta inlägget.
 
 
 
 
 

Rosor

Publicerad 2012-08-25 16:49:50 i FITNESSFIGHTEN,

Världens bästa pojkvän som man har, fick rosor idag med förklaringen att han älskar mig!


Jag vet inte vad jag gjort för att förtjäna dig William, jag älskar dig!

FITNESSFIGHTEN DAG 25!

Publicerad 2012-08-25 16:37:46 i FITNESSFIGHTEN,

Fy fan va trögt det var för benen idag, men den positiva överraskningen var att jag träffade Anna, som sitter och peppar oss på fitnessfighten:s sida. Hon är lika trevlig i verkligheten som på "kundtjänst" eller vad man ska kalla det haha. Hon gav mig lite tips till och med på vad jag kan tänka på och även vad jag kan göra bättre, och sånt uppskattas ju alltid, framför allt när det är från henne. Nästan som en guru har hon varit denna månaden, och jag kommer aldrig gå tillbaka och bli en tjockis igen, för jävlar va jag trivs bättre nu. Skönt är det också att det bara är 5 dagar kvar. För jag vill kunna leva lite mer, typ idag när vi ska och käka kräftor hos Jonny med lite gott folk så skulle de ju vara gott att ta sig en go drink till, men jag ska hålla ut i 5 dagar till. 
 
 
för övrigt, inget! Är sjukt taggad för att lägga upp före och efter bilder. Vill se resultatet NUU, men det får vänta i ynka 5 dagar. 
 
Nu ska jag sminka mig, puss&kram

Underbar dag

Publicerad 2012-08-24 18:17:00 i bilder, underbara dagar,

Åkte ner till mamma imorse och började dagen med att tvätta men det är hos mamma rätt slappt så det är det bästa stället att tvätta på, hon kan ju inte låta bli att hjälpa till, haha! Sedan fick både jag och betzy lite fotvård, eller ja, hon fick klorna klippta, jag fick fötterna insmorda och filade, det blev även massa tjöt, som alltid när jag är där. Mycket mysigt får jag säga, sen åkte hon till jobbet och då blev det en promenad med Betzy och strax efter det kom William och hämtade mig. Vi köpte ju nya grejer på Ikea igår, eller jag gjorde men ja, till oss! Så vi åkte och köpte en sladd och hämtade ut mitt paket från Nelly. WIIIE! Allt utan en grej passade så jag är överlycklig! 
 
Den gula blir det nästa vecka, när jag ska ut och fira att jag klarat 30 dagar av träning och nyttig mat. wiie! Vilka ska med? Bara att höra av sig, förfest hos oss! Nu ska jag laga mat och sedan sticka iväg till gymmet! Puss! 
 
 
  

torsdagsnöjen

Publicerad 2012-08-23 20:03:36 i träning,

Var ju som jag sa väldigt trött imorse, men nu känns det som bortblåst, kom iof nyss hem från gymmet. Men ändå, jag har haft en toppenbra dag! Mamma kom och hämtade mig vid 11:30 ungefär och då åkte vi till Ikea! Fick köpt två nya köksstolar (vilket behövdes), en kökslampa, vardagsrumslampa, tvättkorg, lite tillbehör till ljusen jag älskar, ljussåklart och ja lite smått och gott. Kort kommer när allt är klart!
 
Sedan åkte vi till Bokia och köpte en väggkalender och present till pappa (han fyller inte för än i december), han är ju i vanliga fall omöjlig att köpa något till men nu har jag hittat the one. Så nu är det bara en julklapp kvar till honom så är presenterna klara till honom, haha! Dock har jag lite problem, min syster fyller 20 nu i September och jag vet inte vad jag ska köpa till henne? hjäälp
 
Jaja, nu ska jag laga mat igen, puss&kram
 

FITNESSFIGHTEN DAG 23

Publicerad 2012-08-23 10:36:00 i FITNESSFIGHTEN,

Herregud vad trött jag är idag, det är helt sinnessjukt. Imorse när klockan ringde så vakna jag inte av den, men efter många om om men så kom jag upp så jag käkade lite efter 8. Men sen kunde jag inte vara vaken mera så jag gick och la mig igen, jag kunde helt enkelt inte gå och träna imorse som det var tänkt. Idag ska jag lägga mig tidigt, för jag vill verkligen kunna gå upp på morgonen. Eftersom det inte blev någon morgonträning så blir det eftermiddagsträning. För mamma kommer hit om en timma ungefär för att åka med mig till Ikea, och så ska jag se om vi kan åka någonstanns för att köpa oss en väggkalender så william kan se när jag går i skolan och inte. Det är väldigt praktiskt eftersom vi har ju tvätttider åså att tänka på också. 
 
Träningen gick fantastiskt idag, vet inte men hade sån otrolig energi. Det var skönt, riktigt skönt! Dock vill jag ha nya magövningar, tycker de gamla kändes mer än de nya! Men jaja, till och med konditionen gick bra idag, jag dog inte, men de var bra grejer på tv iof! haha. 
 
 

FITNESSFIGHTEN DAG 22

Publicerad 2012-08-22 16:16:40 i FITNESSFIGHTEN,

Idag åkte jag hela vägen till Majorna för att träna med Sara. Sjukt fräsht gym får jag säga, fick även en vecka fri träning på Sportlife så de va skönt också. Så ska dit och träna mera tänkte jag =) 
 
Det är väldigt skönt att prata med någon som har gjort samma som en själv, hon vet hur det är att träna 30 dagar i sträck (22 som det är nu då) och hur det är att äta efter schemat, att avstå från vissa saker m.m. Sedan var det ju väldigt länge sedan jag träffade Sara och det var riktigt kul att se henne igen, väldigt skön prick. Positiv och glad så henne ska jag träffa mer, om hon vill förstås? hah. Har sån sjuk träningsvärk i mina biceps idag, den nya övningen känns ju och det är skööööönt! Men jag kommer nog aldrig att gilla kondition, för FY FAN säger jag bara för att springa. 
 
Idag ska jag chocka världen, vi ska äta Lax, för er som inte känner mig så gillar jag ju inte fisk, bara Monicas (min sambos mamma) fisk. Så får se om det går hem i stugan annars har jag en reserv, stekt upp lite kyckling som står i kylen för en dag när man har brottom, eller inte orkar laga mat. 
 
Fick även mitt schema i skolan idag, vilket inte var en positiv överraskning, börjar med flera dagar från 8-16:45. viket är väldigt långa dagar. Dessutom har vi tenta 12 september, så 14 dagar efter kursstart & på min systers födelsedag. Det som är bra är att jag kanske kan åka och hälsa på henne efter tentan för jag är ledig på torsdagen där efter. Men det känns som det blir en termin fylld med massa eximinationer, och det betyder ju att man ska lära sig massa, så det är ju bra? hahah. 
 
Nu ska jag börja med maten, för jag börjar bli hungrig och det är mat om ca 45 minuter. Puss&kram
 

FITNESSFIGHTEN DAG 21

Publicerad 2012-08-21 13:05:21 i FITNESSFIGHTEN,

Idag blev det gymmet med Berri. Jag känner fortfarande att det är genomförbart, alltså efter andra cardion så är det som att passet är färdigt, för styrkan har jag inga problem med, det är bara konditionen. Så imorgon blir det att ta sig i majorna för att träna med bästste Sara. Ska kolla med henne om hon vill ta en PW innan så man slipper den där förbannade 10minutaren, för det är sååå mycket skönare att ta en PW även om rumpan säger annat, haha! 
 
Nu är det dags för mellanmål snart, och idag blir det en smoothie på hallon, kvarg och vatten, vilket är min favorit. Väldigt enkelt också, sedan ska jag duscha, laga mat och städa. Frågan är vad man ska äta idag, fläskfilén jag ätit de tre senaste dagarna är slut så de får nog kanske bli en chili con carne, det vet jag ju någon som bara älskar, william.... 
 
Ska även ringa en massör för jag behöver det, knutar i ryggen har kommit, har aldrig haft det innan men sen det blev tungt på gymmet så ploppar dom fram lite här och var. Så ska jag även ringa till ett ställe borta i krokslätt som gör en kontroll att kroppsfett, muskler, kondition, hur mycket kolhydrater man behöver äta m.m och så får jag väl ringa fastihetsskötaren också, har ju massa saker i lägenheten som är paj, och våran diskmaskin skulle jag vilja kunna koppla in på ett bättre sätt så han får komma hit och titta på det!! 
 
 

FITNESSFIGHTEN DAG 20

Publicerad 2012-08-20 17:31:59 i FITNESSFIGHTEN,

Har tränat och varit i stan. Träningen kändes bra, trampade på bra på Crosstrainern idag, och det kändes bra med styrkeövningarna, riktigt bra! Låter väldigt svenskt men det var "lagom" tungt. Jag svettades och tog verkligen i, men syran i kroppen tog aldrig över! Jätteskönt. Imon blir det träning med Berivan, får se om hur hon klarar detta.. 
 
Det är ju som ni ser, jämt upp vilket även betyder mätning och vägning, vägningen är jag så sjukt besviken och ledsen för, står kvar på exakt samma som sist, RIKTIGT ledsen. Men peppen från fitnessfighten är ju att de släpper när de är redo. Hoppas jag rasar nu snart då. Den positiva nyheten är att jag tappat 5cm i midjan (de 10 sista dagarna), alltså 91,5 nu istället för 99,5cm som de var från början. Jag har även tappat några cm på armarna, det är nu 31cm, medan från början var det närmre 36-37cm. Så visst har det hänt något.. Synd jag inte mätte låren, för de skulle jag verkligen vilja veta vad som hänt sedan sist.
 
Jaja, nu ska jag laga mat igen! Eftersom jag dessutom älskar att baka så ska jag nog baka lite muffins och frysa in för när det kommer någon på besök, och självfallet ge William några. Själv ska jag inte äta en enda, om det blir bakning såklart! 
 
 

Varför jag gick upp i vikt?

Publicerad 2012-08-20 00:10:00 i frågor, kost, träning,

Hej. Hur kommer det sig att du är där du är nu, viktmässigt? Kan du inte skriva ett inlägg om hur du hamnat där? Det är ju rätt stor skillnad från hur du har sett ut? Syftar på bilen i din header. Kämpa på! / Isabella
 
 
Det är en rätt relevant fråga, och det är inget kort svar, utan ganska många anledningar.. 
 
Jag gick upp 2-3 månader efter att jag fyllde 18 år, och det är ingen ursäkt men jag förlorade min bror 2 månader innan den stora dagen, 18 års dagen. Han gick bort i en olycka kan man nästan säga, även om det inte är hela sanningen. Han dog i samband med ett gripande av polisen, men inte förs än efter 1 vecka på sjukhus. Det är den värsta veckan i mitt liv, utan tvekan. Samtidigt hade jag precis träffat en kille, Richard. Som då var ett oerhört stort stöd, han fanns verkligen där till 100%, då. En månad efter Johans död blev vi tillsammans. Jag kommer ifrån Torslanda på hisingen, hade gått mitt första år på gymnasiet mitt i stan, Vasastan till och med. Slutat med handbollen hade jag också gjort, det blev för kämpigt att hinna med träningarna efter skolan, tiderna passa inte och i mitt huvud fanns det inte att byta klubb. Eftersom jag kom från Torslanda så trodde ju jag att det var Torslanda jag skulle spela med eller inget lag alls. 
 
När min bror dog så tog jag det väldigt "lätt" trodde jag, men det gjorde jag inte. För jag pratade inte om det, jag vägrade, åtminstonne är det så jag kommer ihåg det. Självklart berättade jag vad som hände den första tiden. Men jag berättade aldrig hur jag kände, jag var bara väldigt ledsen, och sorgen gick ut i maten jag åt, chips & dipp, 3-4 dagar i veckan, pizza, godis, choklad (ja de är inte samma som godis, haha), jag åt mycket pasta, fet mat över huvudtaget och samtidigt hade jag ju blivit tillsammans med Richard, som kunde precis som jag äta vad som helst utan att det hände något på vågen. Jag hade slutat med handbollen, de var inte lika viktigt som att "ta vara på dagen". I Skolan åt jag inte bambamaten, jag gick till Espresso House och drack ICV (Irish Creame And Vanillia Latte) och den tidens goda Istea, samtidigt som jag åt deras jävulst goda Panini med Ost, skinka och senap.
 
Men en dag stod jag där, 10 kg tjockare än bilden på headern, och jag fattade inte att jag hade gått upp, det gick inte in i huvudet och inte heller i min verklighetsuppfattning, jag var ju "tjejen som kunde äta vad jag ville utan att röra mig på vågen". Helt enkelt såg jag inte att jag gick upp. Vet inte exakt hur mycket jag gick upp de första 18 månaderna efter Johans död men jag skulle tippa på 12-14 kilo. 
 
Efter den tiden var jag faktiskt fortfarande tillsammans med Richard, men det var inte särskilt lyckligt. Vi tjaffsade mycket, vi umgicks inte tillsammans utan det va, var och en för sig. Var vi i samma sällskap såg vi till att vara i olika rum, givetvis var det ingenting vi såg då, det såg vi dagen vi gjorde slut, vilket var efter ca 2,5 år tillsammans. Så olycklig som jag var det sista året av vårat förhållade gick också ut i och över maten. Jag fortsatte att äta som om jag tränade handboll och var en liten flicka, men istället gick jag upp till närmre 85 kg (det var aldrig riktigt så mycket men nästan). Vid den här tiden har jag även tagit studenten, flyttat hem till mamma och pappa igen. Jag var en osäker tjej som inte kunde tackla en separation till, för efter Johan hade jag ett sånt kontrollbehov på människorna runt omkring mig som heter duga.
 
DÅ såg jag när jag flytta hem till mamma, pappa och syster igen att oj, mina kläder passar inte, jag kan inte äta när ingen ser, för där är det ALLTID någon hemma. Jag var inte inne i stan lika mycket, det tog ju sån tid att ta sig dit. Så jag gick ner till kanske 76 kg, och var rätt nöjd med de. Jag gick ut och träffade folk igen, började spela handboll igen och umgicks med gamla vänner jag hade när jag var ung. Jag träffade min älskade William och gick ner ytterligare 3-4kg, för jag var lycklig! Sedan flyttade jag in där jag bor idag, hos William och jag har lagt på mig lite sambokilon, eller ja, de har vi båda två. Sedan åkte vi till Rhodos nu i somras med Williams familj, och jag åt och drack precis det som föll mig in så när jag kom hem hade jag ju gått upp ytterligare 3 kilo, PÅ EN VECKA!?. Det var då jag bestämde mig, jag vill inte bli den tjockis jag var när jag var olycklig, för jag är den lyckligaste kvinnan på jorden som har den underbara pojkvän som jag har, går den utbildning jag vill göra, har underbara vänner och har en helt underbar familj, har ju stor underbar släkt nu också eftersom Willimas släkt numera är/känns som min släkt. 
 
Så nu är kampen igång, och det har gått riktigt bra får jag säga. Det kommer komma upp en bild om ca 10 dagar på den förändring som skett de senaste 30 dagarna. Då har de bara gått 19 idag och jag både känner och får förfrågningar om jag gått ner så undrar jag hur det gått om 11 dagar, fantastiska resultat hittils, främst känslomässigt kanske, men hoppas på att efter bilden också kan visa vad jag känner. 
 
 
 

FITNESSFIGHTEN DAG 19

Publicerad 2012-08-19 23:19:53 i FITNESSFIGHTEN,

Det kändes lika skönt när jag väl kom iväg idag som igår, men jäääävlar vilken träningsvärk i rumpan jag haft idag! Tur det blev bättre efter träningen.. Men att ta en PW innan gymmet kan jag säga är det rätta för mig, för jag blir inte lika mör utan uppvärmd och svettas verkligen där efter också. Känner att det varit två bra dagar nu, så jag ska försöka att hålla i det, såklart att man alltid gör det. Men det jag menar är att planera in så att det även blir en PW, laga mat innan jag hinner med ett lite längre träningspass.
 
Annars har dagen varit väldigt lugn, william har varit sjukligt bakfull och jag mest trött, lite städat har det väl blivit, och diskmaskinen funkar precis som den ska! skönt, men annars så som sagt, lugnt. Var och köpte pizza till pojkarna, Kinnu och William, fick sitta och titta på när det käkade och idag kändes det inte alls lika jobbigt som igår på kalaset, när man får titta på när andra äter jordgubbstårta och paj med vaniljsås. Men det som inte dödar än, hädar en och det känner jag verkligen att dessa 19 dagar har gjort, matmässigt! 
 
 
Bilder ifrån igår.. 
 
  
 

FITNESSFIGHTEN DAG 18

Publicerad 2012-08-19 13:37:37 i FITNESSFIGHTEN,

Förlåt för att det inte blev något inlägg igår, hade lite för mycket att göra! Kan ialla fall säga att det var den bästa dagen på gymmet på hela månaden, det var skönt och det kändes rätt! Gick en PW innan och sedan blev de rakt ner, underbart skönt! Som sagt var det stressigt, när jag kom hem från gymmet blev det att slänga i sig frukost, in i duchen, william fick laga mat, medan jag sminkade mig och förberedde massa annat. Men det var en helt underbar dag, verkligen! Hade jättekul på kvällen hemma hos Kinnu, som fyllde 25år, grattis! 
 
Det gick jättebra med maten, åt var tredje timma och jag är förvånad över hur enkelt det gick, happy me! Sedan hade jag väldigt roligt också, dansade, träffade alla williams vänner från de gänget, och lite flickvänner. Trevligt!! Dock blev ju willibob lite väl full, eller ja, han kunde inte gå, så det kunde ju slutat bättre för jag var väldigt arg när jag la mig, fy! 
 
Kan ju säga att allt dansande och träningspasset igår känns idag, för jag har vansinnigt ont i rumpan och låren idag. TRÄNINGSVÄRK! 
 
Men nu ska jag äta ser jag här, så skriver om dagens träning lite senare! 

FITNESSFIGHTEN DAG 17

Publicerad 2012-08-17 18:24:00 i FITNESSFIGHTEN,

Åhhh, är så arg på blogg.se, de tog bort mitt inlägg, så får börja om :@
 
Imorse blev det träning med Lina igen, lite efter 9 började vi och det var trögt idag med, MEN inte lika trögt som i förrgår tack och lov. Efter träningen gick vi hem för att mäta Lina, men utan resultat eftersom vi inte hitta måttbandet, istället blev vi hungriga och käkade frukost och drack en kopp kaffe ute på balkongen.. Mycket mysigt, och gott, för som vanligt blev det kvarg, lättyoghurt, kanel, äpple och müsli, medan Lina åt havregrynsgröt, knäckemacka med skinka och gruka. Louie's&William's house is the helthy house. mohaha. 
 
Det blev ialla fall att hoppa in i duschen lite snabbt för idag har jag även varit hos frisören, blev som vanligt jättenöjd, tack Anna. Lite klipp och slingning.. Det gick rätt fort så hann ner till Hällsviksbadet för att suga i mig lite D-vitamin, vilket alltid är härligt när man har en stund över, med lite go musik. Förövrigt, låten Little Talk, är heeeelt underbar, lyssna på den och ni blir kära! Den är väldigt lik Home. Efter lite drygt en timmas sol kom william och hämtade mig så åkte vi och hämtade våran efterlängtade diskmaskin som nu står och diska våran disk, får hoppas att det funkar :)
 
När den är klar ska vi åka ner till mamma och pappa i hjuvik och hälsa på lite, kanske tvätta bilen? Även dricka lite kaffe och kanske spela något spel? Får se vad tiden tillåter oss, vill faktiskt hem rätt tidigt för att sedan diska mera och även städa, för jävlar vad här ser ut! 
 
 
ps, Hannah P, titta biiiiiiiilder ;)
 
 
 
 
 
 

FITNESSFIGHTEN DAG 16

Publicerad 2012-08-16 22:56:20 i FITNESSFIGHTEN,

Dagens träning kändes bättre igen, faktiskt rätt skönt idag.. Första gången jag känner att det är lite skönt att gå till gymmet och det är ju alltid ett framsteg! Hoppas fan detta håller i sig, ska ju träna imon bitti igen eftersom jag ska till frisören vid lunchtid.. Ska bli såå skönt att fixa håret och få nya produkter! 
 
Men dagens kost har ju inte gått lika bra, har inte fuskat på något sätt men jag har inte riktigt kunna hålla timmarna, eller jo, men sista målet blev lite galet för hade inget kött hemma så fick åka och handla, delade upp portionen och åt hälften innan jag handla och ca 45 minuter senare de resterande. Kände att jag gjorde det jag kunde med förutsättningarna jag hade hemma, även om jag skulle planerat bättre! 
 
Nu är det dags att sova igen, puss&kram

Tentadag

Publicerad 2012-08-16 17:11:53 i skola, underbara dagar, vardag,

Idag har jag skrivit tenta min andra tenta i Anatomi och Fysologi, alltså hjärtat, respirationen, matspjälkningen, endokrina systemet, blodet och njuren. Det kändes bra och får jag inte godkänd nu vet jag fan inte vad jag ska göra, för jag har pluggat och det kändes som jag kunde svara på alla frågor utan 2, som hade totalt 3 poäng. Det kändes skönt iaf att det är över och att jag antagligen klarat den..
 
Efter tentan skulle ju jag och Frida och träna, men eftersom det varit så gött väder idag så kände vi att vi istället ville utnyttja det och därför åkte vi ner till Fiskebäck med söta Ebba och bada, fiska krabbor och åt god lunch.. Så nu ca 4 timmar senare är jag hemma och känner bara åhh nej, jag är sååå trött och vill inte gå till gymmet, men snart är kläderna på och iväg är jag. 
 
Men det har varit två helt underbara dagar nu, verkligen. Sol och nytta samtidigt som det är slappt, UNDERBART! kan inte komma på något bättre ord för det, men som sagt, ska kila nu! 
 
Puss&kram

FITNESSFIGHTEN DAG 15

Publicerad 2012-08-15 10:38:19 i FITNESSFIGHTEN,

Herregud, va uppe redan kl 7 imorse, enbart för att jag skulle träna kl 8, med Lina som skulle jobba nu vid halv 11. Det är verkligen sååå underbart när träningen är färdig, för när jag är där inne på gymmet, svetten rinner som att det vore en bäck eller ett vattenfall på kroppen. 
 
Idag är det ialla fall den 15 dagen på raken, vilket är underbart för nu börjar nedräkningen, 15 DAGAR KVAR, hur gött är inte det?!? bäst är det. 
 
Men idag kändes det så där fruktansvärt tungt igen, så imorgon blir det PW hem från tentan raka vägen till gymmet (om jag hinner det enligt matschemat såklart). Annars får jag gå hem och äta, men borde hinna om jag skriver tentan på en viss tid (inte för jag kommer stressa men ändå). Oavsett så känns det så där pissigt tungt i benen nu igen, tvärjobbigt! Dock känns det bättre med de andra övningara, inte lika bra som igår, men bättre än i förrgår! Nu har jag ätit och facebookat lite, nu ska jag in i duschen för att laga lite mat igen, eller rättade sagt två mål mat för jag ska iväg till Frida tänkte jag, dagen innan tenta så är det bra att byta miljö och plugga med de som ger något, så Stephanie, hoppas du kommer också! 
 
skriver till er sedan igen
 
Puss&kram
 
 

Göteborgskalaset 2012

Publicerad 2012-08-14 22:24:39 i bilder, vardag,

Efter att jag kom hem från gymmet blev det lite mellanmål, sen satte jag igång med att laga middag, det blev inte mat för två dagar, utan snarare för en, haha! har ialla fall lunch imon, det är ju alltid något. Samtidigt som jag började med maten kom underbara Frida, min kära klasskamrat och vän. Vi pluggade lite, lite respiration blev det.. Eller en del, känns som det fastnade bättre! =) 
 
Hann faktiskt inte laga färdigt maten, hoppade in i duschen fort som attan samtidigt som Frida stekte potatisen, Så det blev kanongott, även om min mat var utan massa fett.. Sedan blev det en snabb sminkning och raka vägen ner till bussen för att ta oss in till Melissa Horn, var ju på hennes konsert förra året i November med Sofia. Jag bara älskar hennes låtar och William kanske inte älskar det, men vissa låtat tycker han trotts allt är bra :) För övrigt supermysigt. 
 
När det löp mot sitt slut gick vi avenyn ner för att gå i stånden vid Brunnsparken, hade faktiskt 12cm högar klackar ner, men de gick rätt fort i jämföremed vad alla andra i stan går. Sedan blev de stånden som sagt, men de stängde när vi kom ner så de blev bara en snabbtitt, fast William fick med sig en påse naturgodis, haha, inte en enda nöt tog jag, men ett litet gojibär smakade jag på! Smakade nästan som russin, fast jag vet att det är så mycket nyttigare. Ett litet gojibär har lika mycket C-vitamin i sig som 5 apelsiner (intresseklubbens smurfar hoppar av glädje) hahah. 
 
Nu blir det soffmys, sen ett litet mellanmål och sängen på det! 
 

FITNESSFIGHTEN DAG 14

Publicerad 2012-08-14 18:11:53 i FITNESSFIGHTEN,

FYFAN va skönt, nu har den tunga känslan i benen släppt. Powerwalken igår gjorde susen kan jag säga, har ju stått på crosstrainern i 12 dagar i sträck, inte konstigt att benen säger ifrån. Så PW igår va grym, tips från mig är att när det är så tungt att du storknar i benen, variera med en annan konditionsövning.
 
Gympasset är avklarat och det kändes bra, men jag måste fan planera bättre, nu har jag blivit sen med maten 2 dagar i rad, igår en timma pga att det tog så lång tid med PW:n och gympasset, idag för att jag planera fel helt enkelt.
 
En otroligt rolig nyhet är ialla fall att jag fått en ny gymkompis, Lina, ifrån gymnasiet hörde av sig idag och vips så var hon nere på gymmet och skaffa kort, så idag har jag haft sällskap vilket är ännu roligare, det gör att det inte blir lika jobbigt också.. SKÖNT! Så imon ska vi ses utanför kl 8:00, och kanske blir det en PW imon med, vi får se om hennes kort funkar som det ska.. Men nu är det roligt igen, är nästan sugen på att ta en PW idag (alltså utöver den träning jag redan gjort) men då måste jag lägga på i kosten och det vill jag inte, för det är redan nu mycket mat, haha!
 
Skönt ialla fall att det lättar, otroligt skönt faktiskt. Nu ska jag laga mat, så vi har några matlådor för 2 dagar ialla fall.. eller vad blir det, en och en halv hahaha.
 
ps. Grymt jobbat idag Lina, från att inte tränat på 2 månader till att hoppa in på mitt pass 14 är fan grymt jobbat, hade aldrig klarat det utan de övningar jag har byggt upp mina muskler med! 
 
Puss&kram

FITNESSFIGHTEN DAG 13

Publicerad 2012-08-13 21:51:31 i FITNESSFIGHTEN,

Nu har det gått 13 dagar, har inte bara tränat och ätit rätt i 13 dagar, utan även gått upp innan kl 10 på morgonen, riktigt nöjd tjej. Jag började ju faktiskt med maten 3 dagar innan jag skulle, därför har jag hållt maten i 16 dagar. 
 
Efter att jag har haft 4 RIKTIGT tuffa dagar så bestämde jag mig för att istället för att ställa mig på Crosstrainern så gick jag ut och gick en powerwalk, det blev 50 minuter innan det "riktiga" träningspasset började. Men det kändes bättre idag, mycket bättre. Klarade till och med att göra 15 armhävningar, de du! 
 
Jag har ju inte riktigt sagt hur jag tränar, men jag kör ju först 10 minuter cardio, sen är det olika varje dag. Idag exempel blev det Armhävningar (bröstpress), knäböj med hantlar, detta gör jag 15x2, men "vilar" genom att göra de andra övningarna så länge, gör också statisk sidoplanka minst 45 sekunder på båda sidorna. Sedan är det 10 minuter cardio igen. Efter den är det tillbaka till styrkan, och jag börjar med Axelpress, höftlyft på ett ben, (givetvis på båda benen) chrunch med rak rygg, detta gör jag också 15x2, sist men inte minst så gör jag dips, bred benböj med hantlar också 15x2, och statisk crunch i 1 minut 2 gånger. 
 
Nu orkar jag inte skriva mer idag, men imon får ni en ny uppdatering. 
 
Puss&kram

FITTNESSFIGHTEN DAG 12

Publicerad 2012-08-12 21:57:31 i FITNESSFIGHTEN,

Då var dagens träning gjord igen, och det kändes lite bättre idag, men det är fortfarande tungt som fan. Men den är gjord och jag har duschat, lagt mig i soffan och ska snart bli insmord över hela kroppen, kanske lite massage också? Vem vet... 
 
Den nya övningen gick inte, så jag gjorde en annan som är sjukt jobbig, men som jag klarar av. Huvudsaken är ju att jag tränar samma muskelgrupper, och när jag fått tillräckligt med muskler så kan jag ju göra även de tyngsta. Så imon ska jag försöka igen, men istället för att stå och trampa på crosstrainern ska jag gå en powerwalk raka vägen till gymmet, så det inte bli lika enformigt, eller ja det är det ju egentligen inte. Men för varriationens skull, och för att jag tycker det är så jävla tungt. 
 
Powewalken kommer gå från mig, runt ramberget bort till Volvo Penta, tillbaka till gymmet. Tror nog att det kommer gå bra. 
 
Men nu over and out! 

Söndag

Publicerad 2012-08-12 18:42:13 i träning,

Söndagar är svårast att ta sig utanför lägenheten, efter att man kommit hem efter jobbet. Men jag ska äta nu, så ska äta och sen gå till gymmet, får se hur detta går idag. Hoppas de känns bättre, har ju gått lite mer än 24 timmar nu iaf eftersom jag tränade på morgonen igår.

Idag var ialla fall sista arbetsdagen, SKÖNT! men glömde hemnycklarna så jag måste tillbaka ändå för att hämta dom, får se när det blir haha. Men jaja, mat och sen träning, suuug! Söndagar ska ju bara slaaaappa...

Trött, ledsen & jobbar

Publicerad 2012-08-11 16:38:32 i kost,

Idag är en riktig gråtdag, har gråtit till och från hela dagen.. Riktigt jobbigt! Tittar på någon B-film jag inte ens vet vad den heter, tittat 1 minut och börjar gråta för vad jag förstår det som så är en tjej kär i en kille som hon tillslut för! Herregud, det är något fel på mig!

Imorse tänkte jag ringa till Johan och fråga om han ville fika, men samtidigt som jag tog upp telefonen kom jag på att han är ju död? Så det är därför jag har en riktig gråtdag, allt är så känslofyllt!

Vad skulle jag gjort utan William och min syster? Jag hade ju definitivt inte varit den jag är nu, hade nog varit ett riktigt kräk, haha! William ger mig all kärlek i världen, världens finaste man har jag! Både givmild och galen, ett komplement till mig som passar som handsken på handen! Tror verkligen på ett långt och lyckligt liv med honom! Min syster är en riktig bitterfitta, på morgonen då! Hon finns där om de är något, så som ringer och frågar hur det är liksom.. Utan någon baktanke, och nu gråter jag igen. Verkligen hela tiden, åhhhh va jobbigt! Tur inga gäster är här för de hade ju undrat vad de är för fel på personalen här.. Haha! Camilla är och kommer alltid förbli en av mina bästa vänner!

FITNESSFIGHTEN DAG 11

Publicerad 2012-08-11 11:43:42 i , FITNESSFIGHTEN,

Maten är på rutin nu, så jag ska äta här nu om 20 minuter, det är det enklaste nu. Tänker inte ens på det längre, men träningen....Träningspasset är avklarat, men jag fattar inte varför det bara blir jobbigare och jobbigare? På samma tyngder som innan, visst jag har höjt lite. Men.. fattar inte varför det är så tungt? Det är segt om någon fattar vad jag menar då? Kan någon förklara det? Det blorde bli lättare och lättare när man är där eller? Man blir ju starkare och starkare. Förut var det jobba att ta sig dit, nu är det jobbiga att göra vad man ska göra. Så var det inte förut. Tog mig igenom det idag med ialla fall, sista set:et är som sagt det bästa, roligaste och skönaste. 
 
Konditionen ska vi inte prata om, det blir värre och värre för varje dag. jag fixar det jag ska göra, men inte mer.. Det borde kännas lättare? ELLER?? 
 
Jaja, nu ska jag fixa lite mat, sen ska jag ta på mig för att åka till jobbet, igen. åhh. Men sista helgen sen är det färdigt för denna sommaren, sen är det bara plugga en vecka, en vecka ledigt och sen plugg på allvar igen! 
 
Puss&kram
 
 

FITNESSFIGHTEN DAG 10

Publicerad 2012-08-10 20:32:01 i , FITNESSFIGHTEN,

Imorse var det tungt att gå upp, men jag gjorde det, för att gå och träna! Det var lite tungt idag, men det var trotts allt skönt när jag var klar, helt underbart! Sista set:et är helt underbar, jag bara älskar det, kommer köra det varje gång jag tränar framöver! Det är Dips, Bredbenböj och Statisk Crunch , I LOVE IT.
 
Maten går bra, men jag ORKAR inte äta kött varje dag, skulle vilja ha en enkel middag som typ, Mammascans köttbullar och mackaroner med en ostsås typ.. Men, NEJ. jag äter vad jag äter och det ger resultat, för vet nu vad? Idag har det varit vägning och mätning.. Jag har gått ner 2kg och -3,5cm i midjan.. Känns rätt okej, det är ju trotts allt "bara" 10 dagar. Men jag skulle såklart vilja ha mer. 
 
Efter träningen blev de iaf plugg i nästan 5 timmar i sträck (med undantag för mat och cigg) och jag tror jag förstår hormonerna nu, känns helt underbart! Har målat en grym bild.. wiie! 
 
Nyss var handbollen och det blev spännande idag med, älskar handboll, ÄLSKAR. Nu ska jag titta på friidrott, dricka lite kaffe kanske (om jag får?) vad säger du william? kan jag sova sen då... 
 
Puss&kram
 
 

FITNESSFIGHTEN DAG 9

Publicerad 2012-08-09 11:51:47 i FITNESSFIGHTEN,

HELA 9 dagar i rad på gymmet idag. Det kändes lite tyngre idag igen, men det är nog så vissa dagar bara. Får helt enkelt ta vara på de dagar som känns bra. Den nya övningen idag var bra ialla fall, har kört den massor i handbollen. Det jag pratar om är Dipps, kul men jobbigt. Just nu står jag och gör i ordning min lunch och min middag, det blir samma måltid till båda målen, ORKAR inte göra två rätter idag. Måste åka om en och en halv timma dessutom, så. det funkar ju inte.. 
 
Mellanmålen är klara ialla fall, det blir hallon&blåbärspaj på kesella, havregryn och ägg. Till det blir det lite vaniljcreme, så längtar till mellis :) 
 
Ett kort kommer upp sen, men.. nu måste jag fortsätta.. Ska ju hinna ta på mig och packa pluggböckerna och massa också! puss&kram

FITNESSFIGHTEN DAG 8

Publicerad 2012-08-08 20:16:31 i FITNESSFIGHTEN,

Idag har varit en jättebra dag, kostmässigt och träningsmässigt. Jag tog i som vanligt och låg som vanligt på +300kalorier på cardiointervallerna, och idag var det inte lika jobbigt. Jag får nog spida upp ännu lite till, frågan är om jag ska öka motstånd? Jag tror jag gör så att jag ökar motstånd och försöker ligga kvar på samma hastighet.. Det är det enda rätta! Sedan styrkan, får jag nog öka också, igen. Ett kilo extra på tricepspressen och sen blir det nog ett kilo till på det andra med. Det kändes konstigt nog "lätt" idag, som att jag inte tog i lika mycket fast det vet jag att jag gjorde. 
 
Helt underbart att känna att jag blivit starkare, mycket starkare till och med. Sedan så fick jag frågan på jobbet om jag gått ner, så det kanske jag har, men det vet jag först på fredag, då det är vägning och mätning.. wiiie! Maten sa jag ju också hade gått bra, och skillnaden idag var att jag bara hade med mig smoothies, så det är ett tips. Riktigt gott, och lättätet. Till middag blev det Kvargplätter med hallonsås. 
 
 
 
 
Ingredienser:
3 ägg vitor
50 g Lättkesella
15 g Havregryn (gärna fiber)
 
Det är själva plättarna om man säger så! 
 
Till såsen gjorde jag
100g Kesella
60 g Hallon
 
100g Grönsaker
 
Skulle man vilja ha detta som mellanmål istället kan man nöja sig med Plättarna och hallonen! 
 
 
Nu är det handboll, spännande match och det hörs i soffan!
 
 
 
 
 

hemtjänsten - sista dagen

Publicerad 2012-08-08 15:09:00 i vardag,

Idag var det sista dagen på hemtjänsten, kom till jobbet lite innan 7, superglad och nöjd. Får reda på att jag inte ska jobba där jag brukar, utan istället på städ och handlingsgruppen, blev rasande, för enligt mitt schema ska jag inte vara där. Men jaja, jag fick gå dit och träffade riktigt mysiga arbetskollegor, de bästa på hela hemtjänsten om man bortser från en eller två som gärna också får ingå i den gruppen. 
 
Efter lite skitsnack i uppstartsrummet beger jag mig ut till folk jag aldrig träffat innan, på min sista dag. Den första åkte jag fel till, men de gjorde inget för hon sov, den andra åkte jag och städa hos (blä), den tredje däremot, var inte hemma, så de blev varken sopor eller handling (jätteglad). Sedan var det lunch, och cheferna kom till jobbet med 3 stora fina tårtor (sommarschemat var slut för alla sommarvikarier). Alla blev som.... ja vad ska vi kalla dom.... gamar. De slängde sig över tårtorna, och jag var såå glad för att jag inte var en av dom. Det slutade ialla fall med att alla åt sig proppmätta och mådde lite lätt illa medan jag sätt där, helt perfekt lagom mätt. Men att sitta och titta på de goda tårtorna var inte lätt. Men ju mer jag står emot, ju starkare blir jag psykiskt, dunderbra!
 
Efterlunch skulle jag ialla fall åka och städa igen, 120 minuter städ är bannemig inte roligt. Så när jag kommer dit och ringer på så öppnar dom inte, FATTAR NI? dom var inte heller hemma, sån jävla turdag har jag haft idag. Helt galet.. Slapp två tunga saker på jobbet, fick åka hem ca 2 timmar tidigare och jag hittade både mitt paraply och in vattenflaska, jag har även bestämt mig för att baka blåbär&hallonkaka (som jag faktiskt får lov att äta) och kvargplättar med kesellasås. Så snart blir det gymmet, om typ 5-10 minuter, sedan blir det hem och duscha för att sedan lagaochbaka mat. MUMSIGT!  

Frukost

Publicerad 2012-08-08 06:15:18 i kost,

2 st Äggvitor
40 g havre
2 Dl vatten
4 skinkbitar
8 bitar gurka
2 st wasa sportknäcke

De första tuggorna kändes konstiga, ägg i gröten, men sen blev det helt okej.. Känner inte av äggen längre! Mycket protein tillfrukost!!

Middag

Publicerad 2012-08-07 19:37:31 i FITNESSFIGHTEN, kost,

Idag gjorde jag en riktigt god middag. 
 
150g kyckling (jag tog kycklingklubbor och gjorde dom i ugnen, sen tog jag av så mycket kött jag kunde från varje tills det blev 150, RIKTIGT gott, men de kräver några klubbor om man säger så)
70g råstekt potatis
Vitlökscream - 100g kesella, en pressad vitlök, 1 msk pressad citron. 
Sallad tilld du blir mätt. 
 
 
Det var riktigt gott kan jag säga, för första dagen kändes det inte som att jag åt "fitnessmat" utan det kändes som att jag åt helt normalt. Dock är jag hungrig igen, och frågan är om det beror på maten eller om det beror på att jag är hungrig nästan hela tiden nu.. Skulle gärna tagit ett kort, men det såg rätt slaffsigt ut. 
 
Ett bra tips om jag får bestämma! =) 

FITNESSFIGHTEN DAG 7

Publicerad 2012-08-07 13:20:06 i FITNESSFIGHTEN, träning,

Efter två riktigt motiga dagar på gymmet känner jag idag och det känns bra igen. Eller, jag var riktigt förbannad när jag kom dit efter gårdagens sjuka dag, så jag tror det gjorde att jag tog i lite hårdare. Det kändes bra iallafall, mycket bra till och med. Jag har en liten hemlig ingridiens som jag testar nu, kommer redovisa denna om det blir så att jag känner att det är bra. (hemlighter är roligt)
 
Stephanie och jag tränade verkligen hårt idag, och det kändes som jag skrev där uppe, skitbra, 330kalorier på mina två cardiointervaller på 10 minuter, hårt i styrkan med, kanske får lägga på ett kilo här och var nu igen, roligt! När cardion är färdig känner jag, "åh det gick att ta sig igenom detta träningspasset också", för det är verkligen konditionen jag avskyr. Magövningarna är inte heller något jag älskar, men jag känner att det är lättare att ta sig igenom, det är inte 10 minuter, utan 1-2 minuter. 
 
Sen får jag också skriva det att mitt humör är rätt svänigt, och förlåt till er som är runt omkring mig, det blir snart bättre! 
 
 
 
 
Lite strechning får man allt ha efter ett tungt pass på gymmet, och mina målvaktsbakgrunder kommer väl till pass nu. (syns ialla fall att jag har svettats, även om jag fortfarande gör det på bilden) 

today's date

Publicerad 2012-08-06 22:46:36 i vardag,

Hemsk dag, tycker inte om denna dagen över huvudtaget. Kom precis på att jag glömt mitt paraply, någonstanns. Oavsett så som jag skrev förut, jävligt tungt på gymmet, regnet gjorde att jag bara ville vara hemma. Men när jag väl kom till jobbet så hade jag ett helt fullt schema, tvärhemskt. Inte nog med det, jag tappade bort jobbtelefonen, vilket är katastrof. Jag glömde de 1,25 liter kesella jag köpte för att ha för kvällen och morgonen imon, så nu vet jag inte vad jag ska göra. vill bara gå och lägga mig så jag slipper denna dagen, för den är piss. Ledig imon iaf, ska träna och plugga, sen kanske jag får åka ner till jobbet för att hämta min kesella och se hur de löser telefonen, men även se vad jag ska ha för schema på Onsdag, för jag vägrar jobba i städ, det gör jag bara inte, då sjukskriver jag mig eller vad som helst. 
 
Är riktigt förbannad, piss.

Regnet på fönstret

Publicerad 2012-08-06 13:33:07 i vardag,

Jobbet väntar, börjar om 2 timmar, måste åka om en och en halv, samtidigt som jag nu måste göra mat. Jag vill bara ligga i soffan hela kvällen och mysa till smattret från regnet på rutan, åhhhhhh...

FITNESSFIGHTEN DAG 6

Publicerad 2012-08-06 12:29:57 i FITNESSFIGHTEN, träning,

När jag frågade Sara "Är Fitnessfighten något att ha?" Så fick jag till svar att hon rekommenderar verkligen alla detta, men att det också är jobbigt. De första 4 dagarna kände jag mest "vad snackar hon om, jobbigt? det är ju kul". Men nu när dag 5 och 6 är här, kan jag säga, FYFAN. Hon hade verkligen rätt. Planerande kring maten tar stor del av dagen, eller nej det gör det inte men det känns så i jämförelse med hur det var innan, "äh, orkar jag inte laga något går jag och köper". Det känns som att jag inte tar i lika mycket på gymmet nu, men det är jobbigare, inte tyngre, utan jobbigare. Det konstiga är att jag gör likadant som dag 4, visst, jag har blivit starkare, men varför är det jobbigare? Jaja, nu har jag ialla fall ätit två av dagens 6 mål, så nu ska jag snart gå in i duschen för att sedan göra lunch och och ett mellanmål till, så jag kan ha med mig det till jobbet! 
 
Skönt att passet på gymmet är klart nu ialla fall, underbart att inte behöva tänka mer på det idag. Kände också i början att jag skulle lägga in mer kondition, men det räcker med den som är nu. För herregud va tunga 10 minuter det är, men det släpper snart också, tack och lov! Tack för idag Stephanie, skönt med lite mer pepp på gymmet!
 
Jag är grymt imponerad på att jag inte fuskat heller, inte med något. *Stolt tjej*
 
Jaja, nu kallar duschen, puss&kram skumbanan! 
 
 

FITNESSFIGHTEN DAG 5

Publicerad 2012-08-05 19:43:31 i träning,

hahah, somnade på jobbet, vaknade av att tjejen som skulle lösa av mig kom fram till mig. Sedan blev det att åka och handla, som varje dag nu mera. Sedan blev det en smoothie med kiwi, och enligt min smak var det inget att rekommendera, håller mig nog till bär och banan. 
 
Efter powernapen blev det att bege sig till gymmet, och idag är jag mör. Fy va tungt det var på gymmet idag, skönt är när det är klart. Det blev 285kalorier på mina intervaller idag, samma tyngd som igår på armarna.. Men allt kändes så tungt idag, magen var hemsk, första intervallen går bra, men den andra är pest och pina. Menmen, sånna dagar ska man ha också, nu ska jag bara ligga i soffan och mysa, sen blir det lite OS:finaler, och SÖMN! 
 
 
Fy vilken tuff dag detta varit. 

söndag

Publicerad 2012-08-05 08:25:00 i vardag,

Sitter på jobbet och jobbar, eller? jag skriver blogginlägg. Jag och min kollaega Ida sitter här som fån och önskar att vi fick ligga kvar i våra sängar. William putta upp mig idag också, tack kära du!

Frukosten är ialla fall nere, inte lika jobbigt längre, för innan kunde jag ju inte äta frukost. Det svåra är att sluta äta nu, nästan. Blir hungrig av att äta typ vilket inte är det bästa, men... då förbränner magen.

Jaja, nu kallar jobbet, puss&kram

FITNESSFIGHTEN DAG 4

Publicerad 2012-08-04 21:36:55 i FITNESSFIGHTEN, bilder, träning,

Nu har jag varit och kört passet på gymmet, jag säger bara FY FAN VA JAG ÄR BRA! En lördagkväll, gymmet och jag tar 4+4 i tricepspress, och inte nog med det, jag brände 155kalorier min första cardio (10 minuter) andra brände jag 157, alltså brände jag 307kalorier på två tiominutersintervaller. 
 
Svettas ju därefter också, vilket är typ all den vätska jag drar i mig på en dag, minus det jag kissar såklart. Den sista statiska övningen var inte nådig den heller, kan inte ens förklara, man ska sitta med benen i golvet och rakrygg fast typ 90grader, helt sinnesjukt iallafall. Dessutom märkte jag att jag har hål mellan menen på ett av träningsbyxorna när jag gjorde benböj bredbent, en liten tråd hängde ner så jag visste precis när jag var nere i 90grader även där, perfekt. 
 
Nu ska jag snart in i duschen, sen ska jag sova för att jobba imon......... igen.
 
UNDERBAR KVÄLL!
   

4 helgen på raken

Publicerad 2012-08-04 15:52:09 i

Idag är det lördag igen, men för mig tisdag. Jobbar fjärde helgen på raken och jag är trött på att jobba helg. Tycker inte om det alls, eller jo, plånboken gillar det. Men jag gillar det inte med tanke på att det finns massa måsten, och för att det är massa helger på raken nu. Två helger på raken hade varit en sak men ja, skitsamma! JAG ÄR TRÖTT IALLA FALL! 
 
Känner även att det är lite av en ditox, fitnessfighten alltå. Har ju inte ätit socker nu på fyra dagar, vilket inte är så likt mig. haha. Men efter att varit och handlat kvar, för 6 dagen på raken så har jag tagit mig en kaffe också, och det var faktiskt gott. Hade minimjölk i, och william sa att det smaka som vanligt kaffe med en skvätt möjlk i vilket jag annars inte tyckt varit gott. Men jaja, blir trött på mitt egna kackel just nu. Så jag ska ta ett mellanmål, kolla klart på matchen och förbereda middagen och sedan gå och träna.. 
 
Har förövrigt en väldigt snäll William som tvättar idag, vet inte vad jag gjort för att förtjäna en så bra kille som han! 

Första fredagen

Publicerad 2012-08-03 19:56:24 i

Nu har jag både tränat och ätit middag, herregud va jag svettas, det är helt sinnersjukt. Fattar inte att man kan göra sig av med så mycket svett. Börjar nästan undra om det är fel på mina körtlar, men nej, det är skit som rensas ut ur kroppen, och min bristande kondition. UNDERBART skönt när man är klar ialla fall, helt fucking jävla underbart (ursäkta språket). Nu ligger jag i soffan, det är också helt underbart, men det hade det inte varit om jag inte gjort något av min dag. Har ju jobbat, tränat, planerat mat, och ja, planerat mat. haha.
 
På tal om mat, dagens middag: 
 
150g kyckling
50g lättkesella
40g champinjoner
20g morötter
30g palsternacka
25g fullkornspasta
1 vitlöksklyfta
1 msk pressad citron
2 msk soja
paprikapulver
chili
lökpulver
salt & peppar
 
Det kanske inte ser så gott ut, men det är det. Inte det godaste jag ätit, men väldigt gott! 
 
 
 
 
Nu ska jag titta på TV medan william äter chilinötter och dricker något gött! 

FITNESSFIGHTEN DAG 3

Publicerad 2012-08-03 10:46:04 i , FITNESSFIGHTEN,

Idag är det jobb, började kl 7 imorse så det blev tidig frukost, och första mellanmålet är intaget, skagenröra med ett knäckebröd och en frukt! Supergott. Längtar redan till lunchen, magen har börjat komma igång om man säger så för jag är hungrig nästan hela tiden, eller ja inte efter lunch och middag men där imellan. 
 
Träningen blir idag efter jobbet, ska försöka vara hemma till kvart över 4, men det blir nog några minuter senare. Sedan blir det raka vägen ner till gymmet, för att köra ännu intensivare som jag idag läst på Fitnessfightens facebooksida. Glad ialla fall att jag kör de tempot som står angående Crosstrainern, nivå 12 och 120 kalorier fettförbränning på 10 minuter. Känns faktiskt jättebra. Riktigt längtar tills jag ska ner till gymmet igen, samtidigt som jag önskar att jag ikväll kunde få äta mig lite choklad och dricka lite Pepsi Max, men diciplinen säger, NEJ!
 
Igårkväll när jag skulle gå och lägga mig kom jag på att jag glömt sista mellanmålet, så de stoppade jag i mig, 140g ren kesella, konstigt nog tyckte jag det var gott!? Men det är väl för att jag fortfarande är så pepp, kul! Får ändå säga att det går åt VÄLDIGT mycket kesella varje dag, igår gjordes visserligen skagenröran, men ändå, nästan en liter om dagen går ju. Så de får jag åka och handla sedan! 
 
Skönt ialla fall att mina mellanmål är färdiga för minst 2 dagar framöver, då kan man fokusera på lunch och middag. Funderar på vad jag ska äta idag, kyckling, men vad blir det till de? Någon som har ett bra recept att dela med sig av som är nyttigt? 
 
Vi hörs senare igen, ska jobba nu! 

Skagenröra

Publicerad 2012-08-02 21:35:08 i

Idag har jag gjort en skagenröra, jag gjorde en tredubbelsats. Läste inte tillräckligt långt ner, 80g till mellanmål för tjejer! Men det gör inget, har ungefär 6-7 mellanmål och en liten skvätt till mamma, får ju impa lite på henne nu när jag blivit kock (haha). Receptet är hittat på Stefans blogg (på fitnessfighten). 

250 g kesella

1/2 dl hackade räkor

1/2 dl hackáde kräftstjärtar

2 msk (fin)hackad dill

1 msk citronsaft pressad

 salt & peppar efter smak

 

 

William har för övrigt ätit sin andra nu och det betyder ju bra beyg! 

Bis repetita placent - Upprepningar motages väl

Publicerad 2012-08-02 16:08:06 i FITNESSFIGHTEN, träning,

Det är några som undrat var fitnessfighten är för något, det enda jag kan säga är att gå in på deras hemsida. Man får ett matschema och ett träningsschema som man följer i 30 dagar, gör man detta går man alltså ner i vikt och har byggt muskler istället. 
 
Det känns i kroppen att man tränat både idag och igår, det börjar med 10 minuter kondition, sen tre olika styrkeövningar, där bland annat plankan är med. Sen är det 10 minuter konditions igen, och två block till med styrka, var av exempelvis benböj är med. Det är jobbigt, men det är genomförbart. Istället för att bara ligga hemma i soffan hela dagen med enbart plugg passade jag och Stephanie på att gå en promenad ner till Ica Kvantum i Sannegården, behövde ändå köpa kvarg. Det blev en bra promenad till slut, och nu känns det i både mage och ben att jag gjort något. Jag undrar hur jag ska kunna jobba imon, ska ju inte träna för än på eftermiddagen efter jobbet så kommer ju ha världens träningsvärk. Men jaja. 
 
Idag blir det fläskfilé till middag, efterlängtat. Kanske kommer upp en bild sedan, mums! 

FITNESSFIGHTEN DAG 2

Publicerad 2012-08-02 09:26:57 i FITNESSFIGHTEN, bilder, kost, träning,

Japp, dag 2 och jag har nyss, eller aa för en stund sedan ätit mitt första mellanmål (frukost typ) för den riktiga frukosten äts först efter morgonpasset. Ska snart börja göra mig i ordning, sedan blir det att gå till gymmet och köra idag igen. För för övrigt nästan igång min skrivare igår som jag fick i födelsedagspresent, men bara nästan. Fick utskrivet de papper jag verkligen behövde, men bara för jag hade sladden mellan skrivaren och datorn ikopplad, vill ju ha det trådlöst så jag slipper massa sladdar. Får ringa mamsen sen och be henne komma och titta på det.
 
Igår kväll var jag även på backaplan precis innan de stängde för att köpa papper, örhängen och svettband. Det blev även en vad ska man kalla det, till och från tröja för gymmet, men kan också kalla det powerwalktröja.
 
 
 
 

Känner även av min enroma träningsvärk idag, fattar inte att det kan göra så ont för så lite. Men ja, nu är det snat dags att gå, puss&kram

Ad omnia paratus - Beredd till allt

Publicerad 2012-08-01 17:18:19 i bilder, kost, träning,

Det känns kanon efter att första dagen börjar komma mot sitt 
slut, eller ja, två mellanmål kvar, det blir nog en smootie och
hmm.. ja det får jag se! något gott. Det var super gott att äta
middag ialla fall, äter ju som sagt var tredje timme så hungrig
går man ju aldrig, har även suttit och tittat recept på Stefans
blogg, och det är verkligen jätte givande. Träningen i morse
kändes jättebra, även om det var jobbigt, svettades som
aldrig förr, så imon blir det ett svettband också, för herregud,
visste inte att man kunde svettas så mycket.
 
Dagen middag:
Chili Con Carne
150 g nötfärs Max 10-12% fetthalt.
80 g bönor
40 g champinjoner
20 g lök
Chili
Lite sallad till
50 g kesella lätt

Om man vill kan man ta 25 g (okokt) ris och 40g bönor 
istället för 80g.

 
Här är även min hushållsvåg, jättenöjd. Den kan jag varmt rekommendera, köpt för 199kr på tretti.se med fri frakt.
 

Frukost

Publicerad 2012-08-01 11:56:43 i kost,

 
  1,5 dl Lättyoghurt naturell 0,5 %
  100 g kvarg
  50 g musli (paulins äter jag)
  40 g blåbär
  lite kanel


  Supergott! Skönt att kunna variera det från gröt och "ren" kesella. Nu ska jag
  in i duschen, sen blir det lunch om typ 2,5h.. Undrar vad de kan bli idag,  
  haha!

FITNESSFIGHTEN DAG 1

Publicerad 2012-08-01 09:17:08 i FITNESSFIGHTEN, bilder, träning,

Japp, ni ser.. Nu är de den 1 Augusti och det börjar idag. Åt mitt första mellanmåla för ca 45 minuter sedan, ska ju morgonträna så jag äter mellanmålet innan frukost. Alltså före träningen. Gymmet kallar strax, träningsschemat är lite speciellt. Det är inte mycket maskiner så som man behöver, men jag ska se om Sara kan träffa mig någon dag så hon kan visa hur hon gjorde. Sen uppgraderas det ju iof efter 4 dagar. Ska bli svinkul att träna idag, grymt kul. Får se hur trött jag är när jag kommer hem, haha, död? Idag är ialla fall jag pigg och kry, vakna av mig själv kvart över 8, har inte hänt på jag vet inte hur länge. Men nu väntar stephanie så får går och träna, så här blev träningsoutfiten idag! 
 
 
Ps: glömde skriva igår att jag var ute på PW, men det var jag iaf, och jag kände av det när jag vakna, I RUMPAN. så kass i kroppen är jag. Fyy. Ds

Om

Min profilbild

Mitt namn är Louise. Jag är 22 år gammal och bor på Hisingen, Göteborg tillsammans med min pojkvän. Jag studerar på Göteborgs Universitet och kommer examineras som sjuksköterska. I min blogg läser ni bland annat om min resa genom kampen om att gå ner i vikt och där med träning och kost. Självklart kommer jag också att skriva det som faller mig in just då, kanske om kläder, plugg och massa annat. Jag kan ibland tro mig veta mest, tro mig vara bäst. Passar inte det dig, stick!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela